Matematik

Ligninger! hjælp jeg er begynder :S

11. marts 2009 af Lassevf (Slettet)

heysa jeg har problemer med nogle ligninger og jeg er helt ny omkring ligningerne jeg har virkelig brug for hjælp med disse ligninger

1+x=16-2x

11+4x=7x-13

9-x=x+5

x brøkstreg 4=2

x brøkstreg 9= 6

x brøkstreg 4=7

det ville være så super dejligt med hjælp da jeg ikke aner hvad jeg skal gøre og det er lektie

jeg kan godt lave små ligninger men de her er svære synes jeg

når i hjælper så husk mellemregninger hvis i regner et stykke ud

forklar også hvordan jeg skal gøre osv.

mvh. Lasse


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af richgirl (Slettet)

1+x=16-2x

du skal finde et tal, som sat ind på x's plads får din regnestykke til at gå op. det første do gør er at isolere x på en side af lighedstegnet:
1+x=16-2x
her kan vi vælge at samle x'erne på højere side og tallene på venstre:
x+2x=16-1
der efter kan du reducere det til:
3x=15
nu skal du isolere x, og det gør du ved at komme af med 3'tallet, som står forand det (ganget med det) så du gør det modsatte af at gange, nemlig dividere på begge sider:
x=5


Svar #2
11. marts 2009 af Lassevf (Slettet)

mange tak det var dejligt med hjælp når man er ny :D


Skriv et svar til: Ligninger! hjælp jeg er begynder :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.