Fysik

Er dette korrekt?

11. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Opgave:
Et helt åbent rør giver resonans ved at sende lydbølger fra en stemmegaffel på 440 Hz ind i røret.

1. Hvor langt er røret, hvis svingningsbugene ligger 1 cm uden for rørmundingerne?
 

Svar:
I et åbent rør er der følgende sammenhæng mellem grundtonens frekvens og længden af røret:
F1 = v/(2*L)

For at bestemme længden isolerer man L :
L = f1*2/v
L = 440Hz*2/343
L = 2,57m

Men eftersom svingningsbugene ligger 1cm fra rørmundingerne, er længden:
L = 2,57m-0,02m
L = 2,55m

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af hell3417 (Slettet)

Ja, husk at skrive enhed på de 343.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af Einsteinette (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Du har isoleret L forkert i formlen ..


Skriv et svar til: Er dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.