Matematik

formel for udregning af vinkel

12. marts 2009 af Mahv123 (Slettet)

hej allesammen. Jeg er lidt i knibe, fordi jeg ikke kan huske, hvordan man udregner en vinkel mellem 2 vektorer. kan i hjælpe?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis du får opgivet vektorerne, kan du bruge skalarproduktet:

a * b = |a||b| cos V, hvor V er vinklen imellem dem.


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. marts 2009 af Svane- (Slettet)

vinklen mellem to vektorer i 2D findes på følgende måde...

a= (x1, y1)        b:= (x2, y2)

cos(v) = (x1*x2+y1*y2) / sqrd( (x1^2+y1^2) * (x2^2+y2^2) )


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Brug a*b=a*b*cos(v)


Svar #4
12. marts 2009 af Mahv123 (Slettet)

okay.. tror lige jeg er nødt til at nævne opgaven, fordi jeg vil være helt sikker på, at jeg får fat i det.

vektor a er (t , t+1 )    og vektor b er ( -t, t+1 ) ... Jeg får at vide at t = 2, og at jeg skal finde arealet på parallelogrammet. Formlen for areal af et parallelogram er vektorA*vektorB*sinV, men det er v jeg skal finde?


Svar #5
12. marts 2009 af Mahv123 (Slettet)

det skal lige siges at jeg sådan set mente cosV og ikke sinV


Svar #6
12. marts 2009 af Mahv123 (Slettet)

håber ikke i er gået videre til en anden post :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Det er korrekt formel. Du skal bruge determinanten af de to vektorer til at finde arealet af parallellogrammet.

#4: Du kan indsætte t=2 og finde dine vektorer og dermed bruge den ligning der står i #3 til at finde vinklen. Brug herefter vinklen i den formel, du selv skriver i #4.


Svar #8
12. marts 2009 af Mahv123 (Slettet)

Tusind tak! Hvad ville mit liv være uden folk som dig? :D


Skriv et svar til: formel for udregning af vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.