Matematik

rettelser

13. marts 2009 af reisen (Slettet)

på figuren (se vedlagt skema) ses et eksempel på en trigulering af et kandkort. basislinjen er AB, der er målt til 63,7 m. resultatet af vinkelmålingerne ses i tabellen.

beregn længderne af siderne i triangleringens trekanter.

I trekant ABC:

for at finde b siger jeg

b/sinB = c/sinC

b= sinB*c/sinC = sin72,3*63,7/sin78,2= 61,99

a/sinA = b/sinB = sin29,5*61,99/sin72,3= 32,05

i trekant CBE

for at finde b siger jeg sin(51,9)*32,05/sin98,5=25,467 ????

den sidste ville jeg så finde med cos-relationerne???

32,052+25,4672-2*32,05*25,467*cos(98,5)=43,77

i trekant ACG

sin25,4*61,99/sin17,6=87,9???

den sidste side har jeg fået til 41,56 har her brugt cosrelation

jeg mangler de sidste to trekanter men ville lige høre om det

ser nogen lunde rigtigt ud eller er der nogen som vil rette det

Vedhæftet fil: mat2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2009 af Isomorphician

Er vinkel C (7) i trekant CBE ikke 98,5°?

Ud fra din udregning skriver du:

e/sin(C) = b/sin(B)


Svar #2
14. marts 2009 af reisen (Slettet)

okay ser det eller rigtigt ud???


Svar #3
14. marts 2009 af reisen (Slettet)

hvordan vil den ellers se ud


Svar #4
14. marts 2009 af reisen (Slettet)

når man har en side og bruger sin-relationerne til den anden side, kan man så gå ind og bruge cos-relationerne til den sidste side??


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2009 af Isomorphician

Der kan du også bruge sinusrelationerne. Går ud fra du kender alle vinklerne.


Svar #6
15. marts 2009 af reisen (Slettet)

jo ellers kan jeg finde dem.

men jeg synes bare ikke helt at mine tal passer. jeg synes at de ligge meget langt fra hinanden.


Skriv et svar til: rettelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.