Matematik

Bestem Koordinatsættene til hvert af skæringspunkterne!

16. marts 2009 af Brozze (Slettet)

Hej.

Bøvler lige lidt med en opgave, jeg håber at få lidt respons på!

f(x)= -2x^2-0,5x-3 og g(x)= 4,2x-5

Bestem koordinatsættene til hvert af skæringspunkterne mellem graferne f og g.

Jeg kunne godt bruge noget vejledning til at komme igang med opgaven. Jeg roder lidt med at jeg vel skal sætte de to ligninger lige med hinanden? Kan et klogt hoved hjælpe mig videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af mathon

i eventuelle skæringspunkter har funktionerne
identiske koordinater
og dermed
 

-2xo2-0,5xo-3 = y = 4,2xo-5

2xo2 + 4,7xo - 2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2009 af NejTilSvampe

 ganske rigtigt du sætter dem lig med hinanden, og løser for x.

f(x)=g(x)

-> -2x^2-0,5x-3=4,2x-5

-2x^2 -4,7x +2 =0

her løser du andengradsligningen og får: x1=-2,718 og x2=0,368
så skal du finde dine y-koordinater: og det er simpelthen bare f(x1) og f(x2). du kunne også have brugt g(x) istedet for f(x) da det er samme koordinat.
Så for at opsumere; dit svar bliver: ( -2,718 ; f(-2,718) ) og ( 0,368 ; f(0,368) )

giver det mening?


Svar #3
16. marts 2009 af Brozze (Slettet)

Det giver bestemt mening Nejtilsvampe.

I får begge to mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Bestem Koordinatsættene til hvert af skæringspunkterne!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.