Matematik

ET simpelt stykke, men alligevel! :-S

16. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

En vinkel med toppunktet i centrum af i en cirkel (en såkaldt centervinkel) er 0,8 rad. Hvor lang en bue spænder vinklen over, hvis radios i cirklen er 7 cm?

Mit bud:

(pi/180)·x=0,8⇔x=(180·0,8)/pi=45,84 grader

som følge af r=7cm medfølger dette 45,84·7=320,86 grader? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af peter lind

Det har du misforstået. Vinklener opgivet til 0,8 rad. Det der spørges om er længden af cirkelbuen. Denne er r*θ, når θ måles i radianer. I dit tilfælde er r=7cm, θ=0,8 rad


Svar #2
16. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Orrh altså! Jeg komme raldrig til at lære alt den matematik! :-(

så det er blot noget så simpelt som: 0,8·7=5,6?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2009 af peter lind

ja


Skriv et svar til: ET simpelt stykke, men alligevel! :-S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.