Matematik

Radiantal - hvorfor?

16. marts 2009 af Peter1337 (Slettet)

Hej, jeg skal i min opgave, bl.a. komme ind på radiantal.

Men hvorfor er det at man kan bruge radiantal? Hvad er fordelen ved det?

Kan simpelthen ikke finde det på wiki eller google, så håber der er nogle kloge hoveder herinde, som kan forklare mig HVORFOR radiantal.

Gerne så detaljeret som muligt hehe :)

Tak på forhånd,

Peter


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det hænger sammen med definitionen på pi: Forholdet mellem omkredsen af en cirkel og dens diameter, så vi får omkredsen = 2*pi*radius = 360 grader


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. marts 2009 af Dynin (Slettet)

I en enhedscirkel vil cirkelbuelængden være lig med vinklen i radianer ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

radianer bruges også når man regner med funktionerne som cos og sin - igen en reference til enhedscirklen. 

dog er der en simpel sammenhæng mellem radianer og grader :

2*pi*1(r) = 360 grader (=)

1 radian = 360 grader/2*pi = 180 grader/pi.


Skriv et svar til: Radiantal - hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.