Kemi

Blandinger (Help help help)

16. marts 2009 af kurd (Slettet)

Hejsa jeg har en hjemmeopgave til på onsdag, som jeg har lidt svært ved. Så det vil være rigtig dejligt at få noget hjælp:)

Vinen med deklarationen på figur 78 indeholder 11 vol% ethanol. Opgaven går bl.a. ud på at kontrolere etikettens oplysning om, at 11 vol% svarer til 8,7 g ethanol pr. 10vL vin. 1 cL (centiliter) er 0,01 L (10mL).

oplysning om vin deklaratin:

Indhold : 70 vl = ca. 8 glas.

Alkohol: ca. 11% (vol.) = ca. 8,7 g pr. 10 cl. 1 flaske indeholder ca. 60,9 g alkohol.

der var også andre oplysninger, men det så ikke så relevant ud for opgaven.

a) Gå ud fra oplysningen om, at ethanolindholdet er 11 vol%. Hvor stort et volumen ethanol er der i 10cL vin?

b) Beregn massen af dette volumen ethanol (densiteten for ethanol er 0,79g/mL). Kommenter resultatet.

c) Hvad er vinens ethanolindhold i masse %? (Vinens densitet sættes til 0,98g/mL)

Mange tak på forhånd:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2009 af Da-ted (Slettet)

 a) 11 % af volumen er ethanol. Hvor meget er 11 % af 10 cl <--- kan du godt i hovedet (husk 1cl = 10 ml)

b) 0,79g/ml * XXml = 8,69g <- du må selv kommentere.. Husk der står cirka 11 %

c) Du bruger bare de 10cl = 100ml. Regner ud som i b, idet du ved at p=0,98g/ml)


Svar #2
16. marts 2009 af kurd (Slettet)

Tak for hjælpen Da-ted.. Du må hygge:)


Svar #3
16. marts 2009 af kurd (Slettet)

det er 1.1 svaret på spørgsmål a ikk;)


Skriv et svar til: Blandinger (Help help help)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.