Matematik

"HJÆLP" - "Til Imorgen"....

16. marts 2009 af The-Lucky-Girl (Slettet)

Har fået en aflevering for til imorgen... Er lidt sent ude og er desværre gået lidt kold i opgaven..



f(t) = x : (0,5+cos(t) )

         y : (sin(t) + cos(t) )

 

Bestem tidspunkterne hvor v(t) og r(t) er ortogonale.... ???? Virkelig LOST...
Kunne være rart hvis nogen havde tid..

Undskyld.. f(t) er et punkt i et koordinatsystem... Kunne ikke lige finde ud af at tegne det ordentligt ind...

Skal også finde Vandrette og Lodrette tangenter, og sidst finde skæringspunkter med akserne...

1000 - tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du har fat i en vektorfunktion der ikke sandt ?

v(t) må da være f´(t) ...har du selv en ide om hvad der menes med r(t ) ?

men to vektorer er ortogonale når deres skalarprodukt = 0


Svar #2
16. marts 2009 af The-Lucky-Girl (Slettet)

Jo, korrekt.. Det er en vektorfunktion...

r(t), kunne det eventuelt være en retningsvektor ??
Ja, mener også at v(t) er f'(t)...
 

PS.. Mega nice at diskutere matematik med en ...  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

må ærligt indrømme at jeg kommer en smule til kort her. Har forsøgt at tegne den. bliver en sjov ellipse lignende figur, men kan ikke hitte ud af hvad hastigheds vektoren skal stå vinkelret på....sorry :)


Svar #4
16. marts 2009 af The-Lucky-Girl (Slettet)

Hmm, okay.. hehe

Kunne forestille mig at r(t) = retningsvektoren...

Og det vil jo egentligt betyde at jeg kan bruge den samme vektorfunktion..
Altså f(t) ??? Tror du ikke..

- Så mit bud ville være at hastighedsvektoren skal stå vinkelret op ad f(t).. ??


Ved det ikke helt.. Mærkeligt hvis min lærer har valgt at skrive opgaven sådan..

Men ja, helt bestemt.. Har også tegnet den.. Den ser lidt sjov ud.. hehe


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

har aldrig haft om emnet så skal nok ikke udtale mig for meget :) men held og lykke med det :)

go nat ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

God morgen: Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:Vektorfunktion.doc

Skriv et svar til: "HJÆLP" - "Til Imorgen"....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.