Matematik

Bestem f'(x) og en ligning for tangenten

17. marts 2009 af FætterFeta (Slettet)

Hej,

Spørgsmålet lyder:

En funktion f er givet ved

f(x) = x^2 + 5x

Bestem f'(x), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4, f(4)).

f(x) = x^2 + 5x

f'(x) = 2x + 5

P(4, f(4)).

f'(4) = 2 * 4 + 5 = 13.

P(4,13).

Hvad så og er mit rigtigt so far?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

f'(x) og f'(4) er korrekt beregnet :) Beregn nu f(4) og indsæt i tangentens ligning ...


Svar #2
17. marts 2009 af FætterFeta (Slettet)

f(4) = 4^2 + 5 * 4

f(4) = 36

Men du er nødt til lige at forklare "indsæt i tangentens ligning".


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

f(x)-f(x0)=f'(x0)(x-x0) ... her kender du x0=4 og f(x0)=f(4)=.. og f'(x0)=f'(4)=.. således bliver tangentens ligning ...


Svar #4
17. marts 2009 af FætterFeta (Slettet)

Vil du ikke skrive facit? Så kan jeg få et bedre overblik og derved regne den anden vej.


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#4 hvorfor ... ved at samle trådene her har du facit? ... men oki, bruger tråden ...

y=f(4)+f'(4)(x-4)=36+13(x-4)=36+13x-52=13x-16


Svar #6
17. marts 2009 af FætterFeta (Slettet)

#5

Hvor får du (x-4) fra?

Endnu en gang tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

fra dit punkt P(4,f(4)) ... genlæs #3


Skriv et svar til: Bestem f'(x) og en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.