Matematik

Løs ligning

18. marts 2009 af CJN (Slettet)

Løs ligningen:

3x2 + 4x + 1 = 0

Går udfra det ik er meningen jeg skal finde diskriminant osv for så får jeg 2 nulpunkter som ikke rigtig passer ind..

Men hvad er det så jeg skal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal løse andengradsligningen som du nu selv har lyst til at løse den. =)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2009 af Nilletøz (Slettet)

Det var ellers det, jeg ville have sagt, at du skulle Oo Bort set fra, at jeg ikke ville kalde dem nulpunkter :P


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2009 af Nilletøz (Slettet)

#1: ihhh.... skaaat... nu troede jeg lige, at jeg var først XD


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: HAHA! =)


Svar #5
18. marts 2009 af CJN (Slettet)

Ok grunden til mit spørgsmål er så, at jeg gerne vil vide hvilken anden måde der så er at løse den på?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Det er der, men det vil inkludere at løse 2 ligninger med 2 ubekendte.


Brugbart svar (2)

Svar #7
18. marts 2009 af etbrugernavn1 (Slettet)

3x2 + 4x + 1 = 0

a: 9 (3x2)   b: 4     c: 1

Diskriminant: d = b2 - 4 * a * c

42 - 4 * 9 * 1 = -20

Hvis d < 0 = INGEN LØSNING


Svar #8
19. marts 2009 af CJN (Slettet)

Så ingen løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#7+8: Det er ikke korrekt.

Diskriminanten:

d = b^2 - 4ac = 4^2 - 4*3*1 = 16-12 = 4.

d> 0 => LØSNINGER.


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. april 2012 af Rikke1979 (Slettet)

#9

#7+8: Det er ikke korrekt.

Diskriminanten:

d = b^2 - 4ac = 4^2 - 4*3*1 = 16-12 = 4.

d> 0 => LØSNINGER.

 

Der tager du fejl Jerslev...

 

Diskriminanten hedder 4^2-4*9*1= -20

(Tænker du har glemt at a er opløftet i 2. så 3*3 giver 9.)


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. april 2012 af whereab (Slettet)

#10 Nej, Jerslev tager ikke fejl.


Brugbart svar (1)

Svar #12
28. april 2012 af Rikke1979 (Slettet)

Ok. kan du så ikke hjælpe mig med at forstå hvorfor a ikke er 9?

da a er 3^3?


Brugbart svar (2)

Svar #13
28. april 2012 af Rikke1979 (Slettet)

Rettelse 3^2


Brugbart svar (1)

Svar #14
28. april 2012 af whereab (Slettet)

a er koefficienten til andengradsleddet så a=3


Brugbart svar (1)

Svar #15
28. april 2012 af Rikke1979 (Slettet)

Nej tror egentlig jeg har fundet den nu... Det er ligegyldigt den er opløftet, det er kun tallet foran man skal bruge?

 


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.