Matematik

Haster gutter matematik aflevering mangler nogle få opgave

19. marts 2009 af loopin313 (Slettet)

Hey mangler at få lavet nogle få opgaver i min blækregningen, men mangler noget hjælp da jeg mildest talt stinker til sinus og cos.

1010: Beregn siden a i ABC trekant, når b=12, c=20 og A vinkel = 35grader

1011: Beregn vinklerne i en trekant når siderne er 15, 20 og 25

1013: i ABC trekant, er a= 47, c=150 og C vinkel = 111 grader

a) gør uden beregninger rede for at vinkel A må være spids

b) beregn vinkel A

1021: i ABCD firkant er vinkel A=120 grader og vinkel D=115grader, afstanden A- D= 5,0 og A-B= 4,2 og C-D= 7,8, beregn BC

håber virkelig på noget hjælp tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

har du selv et forslag til noget af det ?

tag det slag for slag så hjælper vi undervejs eventuelt


Svar #2
19. marts 2009 af loopin313 (Slettet)

altså i opgave den første ska jeg gøre brug af sinusrelationen ik os? 1/2 x c x sin (B) men ved ik hvilke tal det er jeg skal sætte ind?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hvis der er tale om en retvinkelt trekant så brug sin(A) = a/c... det andet der ligner lidt areal formlel ??


Svar #4
19. marts 2009 af loopin313 (Slettet)

jo det er sku areal formel men forstod ik helt hva du mente ska jeg trykke Sin store A er det samme som a/c og det er svaret? :S


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. marts 2009 af NinaBabz (Slettet)

1010) √(202-122) = a

1013) a) Da vinkel C er 111 gange, er den en stump vinkel, og der kan ikke være to stump vinkler i en trekant. Defor må de to sidste vinkler være spidse.

lige hvad jeg kan nå nu (:


Svar #6
19. marts 2009 af loopin313 (Slettet)

tusind tak snuske :D


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. marts 2009 af kieslich (Slettet)

1010) Trekanten er ikke retvinklet, så du kan ikke bruge pythagoras. Du skal bruge cosinusrelationen:

a^2 = b^2 + c^2 - 2bc*cos(A)

1011)  Cosinusrelationen igen

1013)  Sinusrelationen  Forandring fryder.

1021) Tegn linjen BD. Du har nu to trekanter. brug ovenstående relationer til at finde frem til BC. Tager vel tre -fire udregninger.


Skriv et svar til: Haster gutter matematik aflevering mangler nogle få opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.