Matematik

FIND k???!!

20. marts 2009 af mrsdarcy (Slettet)

Opgavestillingen lyder:

 Bestem k, så vektor a = (9-k^2)          og vektor b= (-1)

                                    (3-k)                                    (4)

1. Er parallelle      2.Er ortogonale

Hvordan løser jeg det???! Det vigtigste for mig er at finde k - så kan jeg i princippet selv finde ud af "opgaven", men hvordan isolerer jeg og finder k?

                                         


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad gælder for hhv. parabelle og ortogonale vektorer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2009 af hvadmeddet (Slettet)

For to vektorer gælder at hvis de er ortogonale, er skalarproduktet lig 0. For vektorerne a og b er skalarproduktet lig:

a.b=(a1)(b1)+(a2)(b2)

Du sætter derfor værdierne ind i skalarproduktet, og sætter det lig 0.

(9-k2)(-1)+(3-k)(4)=0

Så skal ligningen bare løses med hensyn til k.


Skriv et svar til: FIND k???!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.