Matematik

Cirklens skæringspunkter..

20. marts 2009 af z92 (Slettet)

Hejsa, har flg. formel: x2+y2-8y=33

Har beregnet flg.

C = (0,4)

R = 7

Skæringspunkt til X og Y = ??? Aner ikke hvordan dette gøres, og bogen er ikke behjælpelig :-(

Ville være super glad for hjælp. Gerne med en masse detaljer, da jeg er lidt "tyk" på dette område. På forhånd tusind tak.

Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

med skæringspunkt til X og Y gætter jeg på du mener akserne ? :)

prøv at overveje hvad der skal gøre sig gældende for x hvis cirklen skærer y aksen og omvendt.


Svar #2
20. marts 2009 af z92 (Slettet)

Jeps, akserne i et koordinatsystem :).

Er dette rigtigt tænkt?
 

Hvis x>0, så y=0 ?

Altså når jeg skal finde x aksen, skal y være 0? Og omvendt


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

ja hvis y er 0 må det betyde at vi befinder os på x  aksen (muligvis x=0) og omvendt :)


Svar #4
20. marts 2009 af z92 (Slettet)

smaaaart :) Så har man jo pludselig kun én ubekendt!

Tak skal du have!  :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2009 af mathon

x2 + (y-4)2 = 49

skæring med x-aksen (y = 0)
x2 + (0-4)2 = 49

skæring med y-aksen (x = 0)
02 + (y-4)2 = 49


Svar #6
20. marts 2009 af z92 (Slettet)

Mathon Tak - men havde forstået den del :-)

Imidlertid er der dog opstået et nyt spørgsmål: Hvis man feks har en cirkelligning der hedder (x+5)+(y-5) = r^2... betyder det så, at center = (5,-5) ? For så skal center i min opgave længere oppe vel være i (0,-4) istedet for (0,4)- eller hvad?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Du fandt det rigtige C(0,4) og r = 7


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2009 af mathon

(x-c1)2 + (y-c2)2 = r2

(x-(-5))2 + (y-5)2 = r2

C(c1,c2) = (-5,5)


Skriv et svar til: Cirklens skæringspunkter..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.