Kemi

kemisk ligevægt

21. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude...

endnu en opg. jeg er stødt på , som jeg lige sidder fast i.

den lyder således:

Vi ser på reaktionen: Fe3+(aq) + 4 Cl- (aq) ---> FeCl4- (aq)

a. Opskriv reaktionsbrøken for reaktionen.

I en vandig opløsning eksisterer ligevægten:

Fe3+ (aq) + Cl- (aq) ⇔ FeCl4- (aq)

Ved en given temp. findes følgende aktuelle koncentrationer af de tre ioner i ligevægt i opløsningen:

[Fe3+] = 0,352 M

[Cl- ]  = 0,504 M

[FeCl4- ] = 0,00261 M

b. Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved den pågældende koncentration.

c. Vil koncentrationen af FeCl4- blive større eller mindre, hvis der sættes saltsyre til opløsningen.

mit bud:

a.

K = [FeCl4- ] / ( [Fe3+]*[Cl- ]4)

er det rigtigt?

b. der skal man bare sætte koncentrationerne ind ... og regne Kc ikk ?

c. den kan jeg ikk finde ud af..

håber der er nogen der kan hjælpe...    :)

på forhånd taaak ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

a og b er rigtige. Hvis der tilsættes HCl vil det kunne reagere med jern(III)-ioner (såfremt de ikke er hydratiserede) og hjælpe til dannelse af FeCl4-(aq). Dette er i overensstemmelse med Le Chateliers princip.


Svar #2
21. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

dvs. at koncentrationen bliver større, jo mere HCL man hælder i ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Ja, ligevægten vil forskyde sig mod højre.


Skriv et svar til: kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.