Matematik

Reducer udtrykket?

21. marts 2009 af trice (Slettet)

Hej.

Jeg skal reducere følgende: (b(a2+2a+1)) / (a+1)     og     (a2-4) / (a+2)

Jeg har indtil videre gjort dette, men er nu gået i stå:

(ba2 + 2ab + b) / (a+1)   = (ba2)/ (a+1) + (2ab)/(a+1) + b/(a+1)

Kan dette recuceres yderligere? Og hvordan griber jeg den anden an?

TAK 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af Dynin (Slettet)

(b(a2+2a+1)) / (a+1) = (b(a+1)2)/(a+1)=...

og

(a2-4) / (a+2)=((a+2)(a-2))/(a+2)=..


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Husk kvadratsætningerne:

(b(a2+2a+1)) / (a+1) = b(a+1)2/(a+1) = b(a+1).

(a2-4)/(a+2) =  (a-2)(a+2)/(a+2) = a-2


Skriv et svar til: Reducer udtrykket?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.