Matematik

optimering med billede

23. marts 2009 af bj-jensen (Slettet)

Det lykkedes mig uikke at få et svar før så nu prøver jeg igen :)

jeg sidder med et projekt om optimering og jeg er stødt på et problem. Det drejer sig om denne her opgave http://img91.imageshack.us/img91/9515/optimering.jpg

Jeg skal bestemme størrelserne b og h således at volumet på hyslter og skuffe bliver størst muligt. Men jeg er usikker om hvor jeg skal stille det op?? jeg håber i kan hjælpe mig med et lille hint til hvordan jeg kommer igang :)

Jeg bruger desuden Mathcad til alle mine udregninger...


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 som besvaret i dit første indlæg om denne opgave, er volumiet V(h,b)=300*h*b. Går man udfra at firmaet benytter tilbuddet på de 800mm brede plader har du endvidere at 2h+3b=800 ... således kan du skrive

V(h,b)=V(b)=150*(800-3b)*b=120.000b-450b2

Max findes ved at sætte V'(b)=0 ....


Skriv et svar til: optimering med billede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.