Matematik

Stamfunktion, hvis grafen går gennem punkterne...

23. marts 2009 af jeanetteKG (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x) =3x2 -21x +30

a) Bestem den stamfunktion til f, hvis grafen går gennem punktet p(2,42))

Jeg har kigget lidt rundt herinde, men synes ikke jeg kan finde noget der giver mening.

Til at starte med ville jeg blive glad hvis i ikke skriver facit til mig, bare skriv hvad jeg skal gøre - nogle ledetråde.. hehe. Håber jeg i vil respektere :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Find en vilkårlig stamfuntion til f(x) ... her indgår et konstantled k ... dette k bestemmer du ved at indsætte punktet P(2,42) i den vilk. stamfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2009 af Isomorphician

Hint: Husk der altid bliver tilføjet en konstant når du finder stamfunktionen.


Svar #3
23. marts 2009 af jeanetteKG (Slettet)

Nej , det siger mig virkelig ikk noget .. :/

Min eneste tanke lige nu, er at jeg skal integrere den, hvorefter jeg skal sætte de to punkter ind et eller andet sted..

Og hvad er den der konstant? k?

En der har lyst til at forklare?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Er F(x) en stamfunktion til f(x), så er F(x)+k det også, da (F(x)+k)'=F'(x)+k'=f(x)+0=f(x)

... så jo integrer men husk integrationskonstanten


Svar #5
23. marts 2009 af jeanetteKG (Slettet)

Hahhaa. jeg er virkelig ked af det, men jeg er lost..

Hvis vi nu integrer : så hedder den x^3-(21·x^2)/2 - 30x

men hvad mener du med integrationskonstanten? Hedder den ikke bare plus k efter f ' (x) ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#5 nej den vilk. stamfunktion til f(x) = 3x2 -21x +30 er

F(x)=x3 -(21/2)x2 +30x+k ... indsæt nu punktet P(2,42) i denne og løs for k


Svar #7
23. marts 2009 af jeanetteKG (Slettet)

okay , den tror jeg, jeg er med på.. også spørger jeg dumt igen.. Hvilken P skal jeg sætte ind? altså er det 2 eller 42?


Brugbart svar (3)

Svar #8
23. marts 2009 af Dynin (Slettet)

P(2,42) svarer til F(2)=42 ... som du løser mht k


Svar #9
23. marts 2009 af jeanetteKG (Slettet)

Ej du må undskylde hvis jeg er dum, men jeg forstår det svagt..

Hvis vi nu tager ligningen..

F(x)=x3 -(21/2)x2 +30x+k

F(2) = 42

42=2*3-(21/2)*2*2+30*2+k

k=18 ?


Brugbart svar (3)

Svar #10
23. marts 2009 af Dynin (Slettet)

F(2)=42 ⇒ 42=23-(21/2)*22+30*2+k ⇒ k=42-8+42+60=16


Svar #11
23. marts 2009 af jeanetteKG (Slettet)

nåååår, ej hvor godt.

Hedder resultatet bare k= 16?


Brugbart svar (5)

Svar #12
23. marts 2009 af Dynin (Slettet)

ikke helt

<citat fra #0> a) Bestem den stamfunktion til f, hvis grafen går gennem punktet p(2,42)) </citat>

derfor skal du opskrive denne stamfunktion ...


Skriv et svar til: Stamfunktion, hvis grafen går gennem punkterne...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.