Matematik

Differentialligning + uden hjælpemidler

25. marts 2009 af EmileHH (Slettet)

Gør rede for, at funktionen f(x)=e^(2x)+3 er en løsning til differentialligningen Dy/dx = 2y-6 

Hvordan løser man sådan en opgave?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af peter lind

Find f'(x) og vis at resultatet er 2f(x)-6


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Sæt ind i differentialligningen.

dy/dx = f '(x) og y = f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at differentiere f(x).


Svar #4
25. marts 2009 af EmileHH (Slettet)

 Hmm, bliver det ikke bare 2*e^2x, for e kan da ikke differences? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: e^x er sin egen differentialkvotient.


Svar #6
25. marts 2009 af EmileHH (Slettet)

 Men er det så rigtigt nok? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Jeps.


Svar #8
25. marts 2009 af EmileHH (Slettet)

 Okay, tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Differentialligning + uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.