Matematik

2 binomialopgaver skal rettes

25. marts 2009 af Louise_C (Slettet)

kan nogen rette mine binomialopgaver?

jeg har X~b (5, 1/3)

nummer 1.

<_ : disse tegn skal stå ovenover hinanden

P(X<_2)

P(X<_2)=k(5,2)*1/3^2*(1-1/3)^5-2

nummer 2.

P(X>3)

P(X>3)=k(5,3)*1/3^3*(1-1/3)^5-3

nummer 3.

P(<_X<_5)

jeg har brug for hjælp til denne opgave.

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2009 af Dynin (Slettet)

hmmm når X~b(5,1/3) er

for a=0,..,5.

ad 1. P(X≤2)=P(X=0)+P(X=1)+P(X=2)=...

ad 2. P(X>3)=1-P(X≤3)=...

ad 3. her mangler du at skrive noget ... men P(a≤X≤5)=P(X=a)+..+P(X=5)=1-P(X<a)


Svar #2
25. marts 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg har først lært om det i dag, så jeg forstår ikke det du har skrevet (-:
du har ret, i opgave 3 har har glemt at skrive at a = 3.

jeg har som det er nævnt, først lært om dette  idag, derfor ved jeg ikke hvad jeg skal gøre i opgave 3 når x (den du kalder a) både er 3 og 5.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Oki ... I har sikkert en tabel over binomialfordelingens fordelingsfunktion ... for b(5,1/3) slår du

ad 1. P(X≤2) op

ad 2.P(X≤3) op og beregner P(X>3) ved P(X>3)=1-P(X≤3)

ad 3. P(X≤5) og P(X≤3) op og beregner P(X≤5)-P(X≤3)=1-P(X≤3) som er det samme som 2.


Svar #4
25. marts 2009 af Louise_C (Slettet)

vi har ikke fået nogen tabel over  fordelingsfunktionen. hvad er det?

det eneste vi har fået er opgaverne som står sådan:

X~b(5,1/3)

P(X≤2)
P(X>3)
P(3≤X≤5)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Fordelingsfunktionen er den kumulerede sandsynlighed ... hvis I ikke har denne på tabelform skal du bruge mit svar i #1 og beregne P(X=0), P(X=1), ... etc


Svar #6
25. marts 2009 af Louise_C (Slettet)

Jeg tror jeg skal gøre som i #1. Jeg vil se på det.

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Har du en TI89 kan du også bruge : 'Catalog' 'F3' og binomcdf(,    og taste

binomCdf(5,1/3,2)   som er lig P(X<=2)

binomPdf(5,1/3,2) = P(X=2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

I tabelsamlingerne Erlang C og Erlang G er der tabellagt en masse binomialfordelinger, også b(5, 1/3).

Se vedh fil.

Vedhæftet fil:Binomialfordeling.doc

Skriv et svar til: 2 binomialopgaver skal rettes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.