Matematik

Find f`(x)!

26. marts 2009 af mrsdarcy (Slettet)

 Hvordan kommer f´(x) af den her funktion til at se ud, og hvilken regel er det man bruger??

ln(2x-3)

f´(x)=?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2009 af mathon

ln'(2x-3) = 1/(2x-3)*(2x-3)' = 1/(2x-3)*(2) = 2/(2x-3)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2009 af kieslich (Slettet)

sammensat funktion. Hvis f(x) = g(h(x)), så er f'(x) = g'(h(x))*h'(x). Her er h(x) = 2x-3 og g(y) = ln(y).


Skriv et svar til: Find f`(x)!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.