Matematik

Bestemmelse af ligning, så man får én løsning

26. marts 2009 af S0me0ne (Slettet)

Hej.

Jeg har følgende opgaver, jeg skal bruge hjælp til med at finde ud af :)

1) Bestem c så ligningen x^2+4x+c = 0 har netop én løsning

2 ) Bestem løsning til ligningsystemet

3x+4y = 10

4x-3y = 5

Kan nogen hjælpe mig :)?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv nogle forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

overvej hvornår en andengradslining har netop en løsning ...hvad kender du til d ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af NejTilSvampe

  i 2)

prøv at gange 4x-3y=5 med 2 i hvert led.

så får du: 8x-6y=10

og da din første ligning også er lig 10, er de også lig med hinanden. så:

8x-6y=3x+4y


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Det giver ham stadigvæk én ligning med 2 ubekendte. :P


Svar #5
26. marts 2009 af S0me0ne (Slettet)

d=0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Præcis!


Svar #7
26. marts 2009 af S0me0ne (Slettet)

Såå.. Hvordan bestemmer jeg c? Bare ved solve?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Nej - hvilken formel bruger du normalt til at beregne d?


Svar #9
26. marts 2009 af S0me0ne (Slettet)

Så:

fm(x):=(d/dx)(f(x))
fm(0)=4

solve(4^2+4*4+c=0,c)
c = -32

er det rigtig?


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning, så man får én løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.