Matematik

Hjælp bedes til noget trigonometri!

28. marts 2009 af Galningen (Slettet)

Jeg sidder med en opgave der lyder:

Løs i intervallet [0, 2Π] hver af ligningerne

a) cosx=0,516

b) tanx=2,4136

Illustrer løsningerne på såvel enhedscirkel som grafer for cos og tan.

Det er nemt nok at løs ligningerne, men det med at illustrere fatter jeg hat af, en der kan hjælpe? Evt. med en tegning som de forklare ud fra?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ang grafer, så danner du funktionerne f(x)=cos(x) og g(x)=tan(x). Ang illustration, så start med at tegne enhedscirklen på et stykke kvadreret papir, så finder du punktet (0,516, 0) og går op til du rammer cirklen. Ang tangens, så kan den illustreres ved at du tegner en tangent til cirklen, hvor du starter i (1,0) og fortsætter op 2,4 enheder, det er lidt bøvlet at forklare, men du kan finde det under enhedscirklen i din bog.


Svar #2
28. marts 2009 af Galningen (Slettet)

hmm ok, jeg prøver lige, mange tak Erik :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er illustreret godt her:

http://peecee.dk/upload/view/115520


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil, hvor løsningerne er vist vha. enhedscirklen.

Vedhæftet fil:trig. ligning.doc

Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Løsninger. vha. graferne for cos og tan. Se ved fil.

Vedhæftet fil:trig. løsning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2017 af aisha137 (Slettet)

Hvordan løser man opgave a og b?


Skriv et svar til: Hjælp bedes til noget trigonometri!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.