Matematik

opsparings-, gælds-, og ydelsesformel - serielån

28. marts 2009 af Nicky O (Slettet)

Hej.

Jeg er i øjeblikket i gang med at hjælpe min kusine med noget matematik, men da det er et år siden jeg selv afsluttede matematik, så er det lidt langt væk.

Opgaven lyder:

c.Vis ved eksempler hvordan opsparings-, gælds-, og ydelsesformlen anvendes.
e. Hvordan beregnes ydelsen i et serielån?
 

Hvis der er nogen som evt. kunne skrive formlerne ind (udregninger behøves ikke), så ville det være til stor hjælp.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2009 af mullig (Slettet)

Annuitet:

A=b* ((1+r)n -1 / r)

A: kapitalen efter sidste indbetaling

b: terminsindbetalingen

n: antal terminer

r: rentefoden

Opsparing:

Kn = K0 * (1+r)n

Kn : Kapital efter n terminer

K0 : Startkapital

n: antal af terminer

r: rentefoden

Gæld:

G= y * (1-(1+r)-n /r)

G: Gæld

y: ydelse

n: antal terminer

r: rentfoden

Håber at du kan bruge dem... :-D


Svar #2
28. marts 2009 af Nicky O (Slettet)

Mange tak for det hurtige svar.


Lige et hurtigt opfølgende spørgsmål:

Annuitet er det samme som ydelsesregning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2009 af mullig (Slettet)

Hey...

Er da så lidt... Og ja, det er det... c",)


Svar #4
28. marts 2009 af Nicky O (Slettet)

Jeg takker mange gange på vejne af os begge!


Skriv et svar til: opsparings-, gælds-, og ydelsesformel - serielån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.