Matematik

haster Sammenlign!

28. marts 2009 af venneminde (Slettet)

Kan jeg får hjælp her?  Min opagve forstår jeg ikke!  I kan prøve og se på den, og håber i kan giv mig svar?

Det er en dreng der skal knallert, og er færdig med 10. klasse.

Færgepriser pr. enkeltbillet: barn 5 kr,  barn med cykel 10 kr, voksen 15 kr.  voksen med cykel 20 kr. motorcykel/45-knallert/alm. knallert inkl. fører 25 kr. Personbil og varevogn op til 3000 kg. inkl. fører 40 kr.

Værdikort: 1250 enheders kort (ikke lastbiler) 700 kr. 1 enhed svarer til 1 kr. (en tur med bil ''koster'' fx 40 enheder).

Spørgsmålet er:  Sammenlign de årlige udgifter til færgetransport, hvis drengen vælger at købe værdikort i stedet for enkeltbilletter. 

                                                      Tak for forhånd!


Svar #1
28. marts 2009 af venneminde (Slettet)

help meeeeeeeeeeeeee!


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

enkeltbilletter:
knallert inkl. fører
25 kr. * 365 dage = 9125 kr.

værdikort
9125 kr. = 9125 enheder
9125 enheder / 1250 enheder/kort = 7,3 kort.
Der skal købes hele kort dvs. 8 kort
8 kort * 700 kr./kort = 5600 kr.


Skriv et svar til: haster Sammenlign!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.