Matematik

Ligning ?

29. marts 2009 af stray (Slettet)

Hey folks : P

Jeg ville bare høre om jeg har båret mig rigtigt ad med at løse denne opgave:

Der er givet en potensfunktion f(x) = 823 * x0,8

Hvor mange procent skal x vokse, hvsi man ønsker at f(x) skal vokse med 25%?

1,25 = 823 * x0,8

x = 0,8√ (1,25 / 823)

På forhånd tak ^^


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2009 af peter lind

det er kun delvis rigtigt. Du skal også finde x0 for y=1. Du skal derefter se hvor meget x er vokset. I princippet kan du godt bruge specielle værdier, som du gør; men det vil være lidt bedre at tage udgangspunkt i et vilkårligt punkt. Det vil nemlige vise at resultatet er uafhængig af udgangspunktet.


Svar #2
29. marts 2009 af stray (Slettet)

jeg forstod ikke det første du sagde med y = 1 og x0, men resten er jeg med på. Kan det forklares på en anden måde?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Er f(x) = b*xa   og p = 1+r så er f(x*p) = b*(x*p)a = b*xa*pa = f(x)*pa  heraf ses at når x vokser med r% så vokser f(x) med pa = (1+r)a. Står i din formelsamling, måske med andre bogstaver.


Skriv et svar til: Ligning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.