Matematik

svær tekst opgave

29. marts 2009 af biqqu (Slettet)

For en bestemt væskesøgle er smamenhængen mellem trykket P og dybden d under væskens overflade givet ved

P=0,0,87*d+1,113

a) bestem trykket i dybden 9,0 m og bestem den dybde, hvor trykket er 2,0 bar (den har jeg lavet=

b) Gør rede for, hvad konstanterne i ligningen fortæller om trykket i væskesøjlen..det er denne jeg ikke forstår meget af.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af peter lind

Se på hvad trykket er i dybden 0 samt på hvor meget trykket ændrer sig hvis du ændrer dybden med 1m


Svar #2
29. marts 2009 af biqqu (Slettet)

det forstår jeg ikke hvordan skal vise sammenhængen. Jeg kan dog godt se at hvis jeg indsætter 0 ind på d's plads får jeg 1,113:

P = 0,087 * 0 + 1,113 = 1,113


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2009 af peter lind

1,113 er altså trykket i dybden 0 eller på overfladen om du vil. Hvis du går 1 m dybere ned får du trykstigningen 0,0,87*(d+1)+1,113 -(0,0,87*d+1,113) =
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2009 af mathon

Δp/Δd = 0,087    (bar/m)

ved væskeoverfladen er trykket p(0) = 0,087*0 + 1,113 = 1,113 bar

trykket stiger med 0,087 bar pr. meter dybde


Skriv et svar til: svær tekst opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.