Matematik

Hejsa... ( trigonometri )

29. marts 2009 af TheLost (Slettet)

Jeg har en træls opgave. der går ud på at finde areal mm.

arealet har jeg godt nok fundet.

Men ka ikke finde EB...

håber nogen ka' hjælpe mig...

husk at se vedhæng =)

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af kathrine1991 (Slettet)

Hvilket niveau har du matematik på?


Svar #2
29. marts 2009 af TheLost (Slettet)

A. men er kun på 1. år.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2009 af peter lind

Hvis vinklen ved E ikke er ret er der slet ikke nogen oplysning om E, så der må mangle noget.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2009 af kathrine1991 (Slettet)

Okay.. Jeg har pt. om noget af det samme i matematik, men ved ikk lige hvordan man regner den der ud! Måske skal du bruge Sinus/Cosinus! :S


Svar #5
29. marts 2009 af TheLost (Slettet)

lige præcis og det er det som jeg overhovedet ikke ka' forstå... men alt det info der står på tegningen jeg har lavet er alt information jeg har fået...


Svar #6
29. marts 2009 af TheLost (Slettet)

min opgave lyder præcist.

to pensionister blir enige om at dele grunden i 2 lige store dele , således at linjen AE blir dele linje

bestem hvor langt fra B punktet E skal afsættes...

hjælper det hvis jeg siger at hele arealet på grunden er 646.43?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2009 af peter lind

Så må arealet af trekant AEB være 646.43/2 Arealet kan også findes som ½*BA*BE


Svar #8
29. marts 2009 af TheLost (Slettet)

okay . har muligvis fundet ud af noget nu. vil lige ha' det bekræftet...

ABC trekanten har et arial på 501.38 og har en grundfalde BC på 32...

areal for en trekant = 1/2*h*g

laver en ligning:

1/2*h*32= 501.38

1/2h= 501.38/32

1/2h= 15.668125

1/1h = 31.33625

Har jeg ret :D?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. marts 2009 af peter lind

Det er korrekt; men hvad vil du bruge h til?


Svar #10
29. marts 2009 af TheLost (Slettet)

højden burde jo være AE ? eller...det dur' måske ikk?


Svar #11
29. marts 2009 af TheLost (Slettet)

nej vent.. det dur ikke... argh, er virkelig ved at blive irriteret over den trælse opgave >.< - fatter virkelig ikke hvordan det skulle ku la' sig gøre at finde ud af EB


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. marts 2009 af peter lind

Se #7


Svar #13
29. marts 2009 af TheLost (Slettet)

selvfølgelig :D - tusind tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. marts 2009 af peter lind

Ser lige at jeg mangler en væsentlig faktor i #7 Arealet er ½*BA*BE*sin(B)


Svar #15
29. marts 2009 af TheLost (Slettet)

hmm ... ok. jeg har aldrig ku finde ud af det med at sinus har 2 løsninger og det der =/ - er jeg lidt træt af...

ka du forklare mig i pap hvorfor at den hedder 1/2 *BA*BE*sin(B) = 323 . i stedet for 1/2 *BA*BE= 323?


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. marts 2009 af peter lind

Du skal ikke find B. Den har du jo fundet til 55,67 grader. Forklaringen på arealformlen er det altså ikke let at komme med her. Det kræver en tegning og en masse detaljer. Jeg tror bestemt heller ikke på, at jeg kan gøre det bedre end din bog.

Det var ellers godt, du så min rettelse. Jeg var lidt bekymret for, at du ikke fik set den


Svar #17
30. marts 2009 af TheLost (Slettet)

;D - Jaeh, det var alså dejligt at få den ud af banen... har søgt lidt og er kommet frem til et bevis.. tusind tak :D


Skriv et svar til: Hejsa... ( trigonometri )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.