Matematik

skæringspunkt

30. marts 2009 af niceguy (Slettet)

hey everybody

har lige brug for lidt hjælp.

hvordan løser jeg disse to:

beregn ud fra linjernes forskrift( 6x -7 og -6x-19) om linjerne har et skæringspunkt. og bestem koordinaterne hertil.

beregn løsningerne af ligningerne: a x(x-3)=0 og B: ½x^2-8=0

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

husk det ret faktisk skal være forskifter så giver spørgsmålet også mere mening :)

du sætter dem alig hinanden og løser mht x :

6x -7 = -6x-19

x(x-3)=0 benyt nulreglen

½x^2-8 = 0 (=)

0,5x^2 = 8 tag den derfra :)


Svar #2
31. marts 2009 af niceguy (Slettet)

kan ikke lige nulpunktsreglen.


Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.