Matematik

vækst.

30. marts 2009 af Emilie911 (Slettet)

Forsøger igen.

mangler en formel for at bestemme a,

opgaven lyder:


En funktion er givet ved (f(x) = a^x. Bestem a når et oplyses at f(x) vokser med 15%.

ville rigtig gerne hjælpes.

og det hjælper desværre ikke bare at give små hints ligesom før.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

der gælder en general formel der hedder

den relative vækst (r) = a^h-1 

hvor h er tilvæst på x aksen. 

da der ikke står noget om det i din opgave går jeg udfra (?) at der menes ved tilvæksten 1 på x aksen. cooret me if I am wrong

altså bliver simpelthen 1,15. 


Svar #2
30. marts 2009 af Emilie911 (Slettet)

vil du have at svaret skal give 5 lige ud?


Svar #3
30. marts 2009 af Emilie911 (Slettet)

0,5 *


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

nej 1,15  hvilket svarer til at du fremskriver med 15 %


Svar #5
30. marts 2009 af Emilie911 (Slettet)

facitliste siger 0,5228


Svar #6
30. marts 2009 af Emilie911 (Slettet)

et er ikke fremskrivningsfaktoren der skal findes, det er a ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hmm har du lagt hele opgaveformuleringen op ?

y= b*a^x 

a = 1+r  = fremskrivningsfaktor


Skriv et svar til: vækst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.