Matematik

stykkevis lineær funktion

30. marts 2009 af Kale92 (Slettet)

Hej

har brug for lidt hjælp her

opgaven ser sådan her ud:

f(x) ={

2x+3 for x ≤ 3

-x+4 for 3 < x < 5

-1 for x ≥ 5

jeg får den til

y = 2x+3 : f(1) = 5 ; f(3) = 9

y = -x+4 : f(3) = 1 ; f(5) = -1

y = -1 : f(5) = -1 ; f(7) = -1
 

men til sidst står der løs grafisk ligningen f(x) = 4

^^ ved ik hvordan jeg gør det sidste?

- og er der nogen der kan fortælle mig om det øverste jeg har lavet er rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af Isomorphician

Sæt f(x) = 4 for alle dine tre linjer, og se om ligningen er opfyldt inden for deres intervaller.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

der står -x+4 for 3 < x < 5 dvs for x større end 3.

forstår derfor ikke denne y = -x+4 : f(3) = 1

grafisk :) så skal der tegnes :D


Svar #3
30. marts 2009 af Kale92 (Slettet)

jeg forstod ik svar#1 :p

jeg aner ik hvad jeg gør xD prøved bare løs hahaha

jeg har et program der hedder graph :P som tegner sådan noget :D haha så der skal ik tegnes d; der skal intastes haa


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2009 af Isomorphician

Du skal aflæse på grafen hvor y-værdien er lig 4.


Svar #5
30. marts 2009 af Kale92 (Slettet)

jamen den rammer slet ik?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2009 af Isomorphician

Har du tegnet den rigtigt?


Svar #7
30. marts 2009 af Kale92 (Slettet)

det ved jeg ikke?

s:


Svar #8
30. marts 2009 af Kale92 (Slettet)

en eller anden der kan hjælpe? virkelig vigtigt det her


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2009 af Isomorphician

Hvis du har tegnet det i Graph kan du indsætte linjen y = 4 (bare skriv 4 i linjen hvor du skriver linjen ind), og se hvor den vandrette linje skærer grafen.


Svar #10
30. marts 2009 af Kale92 (Slettet)

jeg får den til x = 0,5

kan det passe at den kun rammer 1 sted?


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. marts 2009 af Isomorphician

Det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: stykkevis lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.