Matematik

beregn vinkler

31. marts 2009 af glassgirl (Slettet)

I en retvinklet trekant ABC, hvor vinkel C er ret, er a = 3,25 og b = 4,57.
Beregn c.
Beregn vinklerne A og B.
 

hvordan gør jeg lige det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug pythagoras til at beregne c og derefter kan du bruge de trigonimetriske ligheder til at beregne vinklerne.


Svar #2
31. marts 2009 af glassgirl (Slettet)

det der forstod jeg ikke meget af. udover pythagoras slf.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: For en retvinklet trekant, hvor vinkel C er ret, og a og b angiver kateter og c hypotenusen, gælder:

sin A = a/c

cos A = b/c

tan A = a/b


Skriv et svar til: beregn vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.