Kemi

Radioaktivitet

31. marts 2009 af remiix (Slettet)

Jeg har kemi rapport for, der står Beskriv Hvad det vil sige at et stof er radioaktivt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Jerslev

#0: Et radioaktivt stof udsender stråling.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Udsending af ioniseret stråling fra ustabile atomkerner i form af enten alfa, beta (har to former) eller gamma-stråling. Ingen atomkerner udsender dog udelukkende gamastråling. Læs mere her:

http://da.wikipedia.org/wiki/Radioaktivitet


Svar #3
31. marts 2009 af remiix (Slettet)

tak for svaret. (:

ved i hvad halveringstid går ud på, jeg kunne ikke rigtig forstå det da min lærer fortalte det i klassen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2009 af Jerslev

#3: Hvis du har 1g af et radioaktivt stof vil der efter halveringstiden være 0,5g tilbage. Efter endnu en halveringstid vil der være 0,25g tilbage osv..

- - -

mvh

Jerslev


Svar #5
31. marts 2009 af remiix (Slettet)

Så det falder, hele tiden, med halvdelen, og efter 25 vil det være 12,5?

men hvad er meningen med det, hva prøver man at vise?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Det er den tid, der går før halvdelen af den givne mængde ustabile kerne er henfaldet.

Selv om det noget over niveau, kan jeg fortælle at alle radioaktive henfalder henfalder i henhold til 1. ordens kinetik. I 1. ordenskinetik kan hastigheden beskrives v = k * [A]

Her kan du finde halveringskonstanten ud fra T1/2 = ln (2/k)

Ved 1. ordenskinetik er halveringstiden altså konstant, det vil sige at det tager den samme tid at halvere antallet af kerner fra 100 til 50 som 50 til 25.

Læs mere om det på wiki eller i en skolebog.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2009 af Jerslev

#6: Er du sikker på, at halveringstiden ikke er T_½ = ln(2)/k?

Ellers får du problemer med enheder i den naturlige logaritme.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. marts 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Jo, forkert slutparentes. Det retter jeg lige.


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Jeg kan af en eller anden grund ikke redigere, når men T(1/2) = ln(2)/k


Svar #10
13. april 2009 af remiix (Slettet)

tak for jeres svar :D


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.