Matematik

undersøg om P er et punkt på l

03. april 2009 af Nim22 (Slettet)

Hej

har den her opgave: I et koordinatsystem i rummet har en plan a ligningen: 2x-y-z+3=0

og en linie l har parameterfremstillingen: (x,y,z)=(1,2,3)+t*(1,-1-1)  t tilhører R

undersøg om P(4,-1,6) er et punkt på l

har ikk rigtig nogle ideer til hvordan jeg skal starte den her opg, forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2009 af mathon

hvis
der findes en reel t-værdi
som
tilfredsstiller ligningssystemet

4 = 1 + t
-1 = 2 - t
6 = 3 - t


er P(4,-1,6)et punkt på l


Svar #2
03. april 2009 af Nim22 (Slettet)

okay, så er P ikke et punkt på l, da jeg solver ligningssystemet

men tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: undersøg om P er et punkt på l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.