Matematik

hvad er x,a og y?

05. april 2009 af dendererdårligtilmatematik (Slettet)

hej.

jeg har nogle regnestykker for, til i morgen.

og jeg SKAL  lave dem rigtigt!.

der står ;

4x + x + 3x =

2a + 2a + 5a =

4y + y + 2y =

!! :D.

er det ikke noget med at jeg skal sige ( i den første ) 4  *  1 fordi at x er = 1 eller sådan noget?

og jeg ved ikke hvad " a " og " y " er så det ville være dejligt at få lidt hjælp (;


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2009 af lillei (Slettet)

4x+x+3x= 8x

2a+2a+5a=9a

4y+y+2y=7y


Svar #2
05. april 2009 af dendererdårligtilmatematik (Slettet)

nå så det er sådan :D.

jaa :D lille ukloge mig har ret xD

tak for svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2009 af lillei (Slettet)

eller det mener jeg.

idet, at du ikke ved hvad det skal give altså fx 2a+2a+5a=9, så ville du vide, at a=1 men det ved du ikke i dette tilfælde, og der med, må du skulle regne ud hvor mange x,a eller yér der er ialt.


Svar #4
05. april 2009 af dendererdårligtilmatematik (Slettet)

okay, det sprang jeg af :D. men tak (;


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2009 af dnadan (Slettet)

4x + x + 3x =(4+1+3)x=8x

2a + 2a + 5a =(2+2+5)a=9a

4y + y + 2y =(4+1+2)y=7y
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2009 af lillei (Slettet)

okay.

men det jeg prøvede at sige er.

hvis nu din opgave med 2a+2a+5a=9

så skulle du finde ud af, hvordan 2a+2a+5a kan give 9.

a er et bogstav for alle tal(ligesom x,b,y eller hvad man nu bruger)

du skal derfor gange a med de tal du har stående for at finde et tal der giver 9. lidt svært at forklare.

2+2+5 giver 9 derfor må a være 1, da både 2*1 giver 2 og 5*1 giver 5.

håber du forstår.

Dette kan du ikke i denne opgave, og dermed ville jeg mene at du bare skal pluse alle aérne sammen.

altså 2a+2a+5a= 9a.


Svar #7
05. april 2009 af dendererdårligtilmatematik (Slettet)

" altså 2a+2a+5a= 9a. "

det har jeg også tænkt mig, hehe (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2009 af lillei (Slettet)

ja det er rigtigt


Svar #9
05. april 2009 af dendererdårligtilmatematik (Slettet)

men tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. april 2009 af richterklanen (Slettet)

2 æbler + 2 æbler + 5 æbler = 9 æbler;  2a + 2a + 5a = 9a


Svar #11
05. april 2009 af dendererdårligtilmatematik (Slettet)

#10
 

2 æbler + 2 æbler + 5 æbler = 9 æbler;  2a + 2a + 5a = 9a

tihi okay :D. dvs at man bare i princippet skal lade som om at der ikke står " a " eller " æbler !" (;


Skriv et svar til: hvad er x,a og y?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.