Matematik

kan ikke finde ud af følgende opgave

05. april 2009 af biqqu (Slettet)

En funktion er bestemt ved

f (x) = 3x^3-24x^2+48x

a) Løs ligningen f (x) = 0

Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal

b) Bestem arealet af M

-----------

Vha. nulreglen er jeg kommer frem til at x=4 V x=0.

jeg kan ikke finde ud af b og har siddet med den længe nu. Håber nogen vil give ne hjælpende hånd. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2009 af Isomorphician

Hint: Find det bestemte integrale fra 0 til 4.


Svar #2
05. april 2009 af biqqu (Slettet)

dvs., jeg skal finde stamfunktionen af denne: f (x) = 3x^3-24x^2+48x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2009 af eightx2 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
05. april 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg finder stamfunktionen til: (3/4)x^4 - 8x^3 + 48x.

Jeg indsætter nu 4 ind på x's plads og får:

F(4)=(3/4)*4^4 - 8*4^3 + 48*4 = -128

Hvis jeg gør det samme for F(0) får jeg 0.. syns ikke det giver mening 
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2009 af kieslich (Slettet)

Stamfunktionen skal være F(x) = (3/4)x4 - 8x3 +24x2   Test den


Svar #6
06. april 2009 af biqqu (Slettet)

Jamen jeg har også fået stamfunktionen til den. Jeg ved bare ikke hvad jeg så skal gøre? Jeg har prøvet at indsætte 4 ind på x's plads, og det får jeg så til -128.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2009 af kieslich (Slettet)

Der er forskel: min har 24x2 til sidst, din har 48x. jeg får integralet til 64, hvilket også passer med min grafregner


Svar #8
06. april 2009 af biqqu (Slettet)

jeg får det til 64.. passer det ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. april 2009 af kieslich (Slettet)

yeps,


Skriv et svar til: kan ikke finde ud af følgende opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.