Matematik

Arealberegning vha integration

06. april 2009 af allou (Slettet)

Hej alle.. Jeg har en opgave som lyder:

Beregn arealet af punktmængden M, med funktionen f(x)= x gange med kvadratroden af 3-x.

Grænserne er fra 0 til 3.

Er der nogle som kan hjælpe med denne opgave, da jeg ikke kan gennemskue hvordan den skal løses.

Jeg har prøvet med interagtion ved supstitution, men uden det store held..

Mvh allou..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug partiel integration.


Svar #2
06. april 2009 af allou (Slettet)

Hvis jeg så deler det op så

f(x) = x => F(x) = 1/2 x ^2

g(x) = kvadrod(3-x) => g'(x) = -1 / (2*kvodrod(3-x))

Formel lyder:

[F(x)*g(x)] - S F(x) * g(x) dx

S er et integrale tegn. Grænserne er sadig 0 til 3, men det kunne jeg ikke lige skrive på en overskuelige måde.

Det første led er blot at sætte grænserne ind. Så fås et tal. Men det andet led, integralet, er et meget grimt et.... Hvad gør man ved det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2009 af peter lind

Det er faktisk bedre at gøre som du først prøvede nemlig at bruge substitution. sæt t = kvrod(3-x), t2=3-x <-> x=3-t2.og  dt = (-½/kvrod(3-x)dx =(-½/t)dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2009 af peter lind

Det sidste kan fås endnu nemmere af dx=-2dt 


Skriv et svar til: Arealberegning vha integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.