Matematik

cylinder

07. april 2009 af AAAB (Slettet)

Hey, et lille sprøgsmål, som jeg håber der er en der kan hjælpe med. :)

Hvordan kan jeg vise at sammenhængen mellem cylinderens rumfang V og cylinderens halve hæjde t er bestemt ved:

V = 200 π t - 2 π t3

På forhånd tak


Svar #1
07. april 2009 af AAAB (Slettet)

det der står imellem 200 t og 2 t3 dvs. det der ligner et n skal være pi


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2009 af NejTilSvampe

er det et cylinder-rør?


Svar #3
07. april 2009 af AAAB (Slettet)

jep .


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2009 af NejTilSvampe

 V=(R2-r2)*pi*h

omskriver du den lidt får du: 

V=R2*pi*h - r2*pi*h

den ligner lidt den du har i #0, men ved ik om det hjælper. :S


Svar #5
07. april 2009 af AAAB (Slettet)

Jov, lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2009 af NejTilSvampe

 har du fået opgivet den indre og ydre radius?


Svar #7
07. april 2009 af AAAB (Slettet)

af en kugle med radius 10 udskæres et cylinder rør.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2009 af NejTilSvampe

 måske skule du overveje at skrive den slags til at starte med. Men er det så alle de oplysninger du har?


Svar #9
07. april 2009 af AAAB (Slettet)

jep


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. april 2009 af kieslich (Slettet)

t = ½*højde,  r = radius i cylinder.

Volumen = højde*grundareal = 2*t*π*r2.    Da cylinderen er udskåret af en kugle med radius 10 fås sammenhængen: r2 + t2 =102.   Tegn og du vil se.  Find r2 af den sidste ligning og indsæt i den første og du får det ønskede.


Svar #11
07. april 2009 af AAAB (Slettet)

takker :)


Skriv et svar til: cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.