Matematik

Opg. med differentiabel funktion

07. april 2009 af jegernyher (Slettet)

hej, i denne opgave hvad er det så helt præcist jeg skal gøre? http://img6.imageshack.us/img6/4539/matopg.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2009 af mathon

f '(-2) = 2,5 = hældningstallet for tangenten i (-2,3)

når
f '(x) = 0
er
tangenten vandret


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2009 af kieslich (Slettet)

Først gøre dig klart hvad f '(x) betyder: Det er hældningskoefficienten af tangenten. Så først bliver der spurgt hvad hældningen af tangenten er. Dernæst skal du bestemme to x'er hvor det gælder at tangenten er vandret (så er hældningskoefficienten jo 0 ).


Svar #3
07. april 2009 af jegernyher (Slettet)

men hvordan bestemmer man f'(-2)? Det sker ved aflæsning ved at finde to x-værdier og tilhørende y-værdier eller hvordan


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2009 af kieslich (Slettet)

yes, find to punkter (x1,y1) og (x2, y2) Hældningen a findes nu ved a = (y2 - y1)/(x2 - x1)


Svar #5
07. april 2009 af jegernyher (Slettet)

Ok :) men er det ikke bare f'(x) ? hvordan skal det være f'(-2) ? ved godt jeg sikkert spørger dumt men hellere være sikker end at være forkert på den :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. april 2009 af mathon

f '(-2) = Δy/Δx = (2.5/1) = 2.5


Svar #7
10. april 2009 af jegernyher (Slettet)

hvorfor 2,5/1 ?
og skal jeg først vælge to x-værdier og derefter de y-værdier, der hører til ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du kan for eksempel bruge (se figuren) (x1; y1) = (-3; 0,5) og (x2; y2) = (-1; 5,5). Brug nu formlen jeg gav i #4 og find f '(-2) = a.


Svar #9
11. april 2009 af jegernyher (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Opg. med differentiabel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.