Dansk

"Rosens navn" - dansk-historie opgave

09. april 2009 af mm :) (Slettet)

Er der nogen der har læst bogen "Rosens navn" skrevet af Umberto Eco? Eller eventuelt set filmen? Hvis ja, synes I at det er en god bog at fortolke og analysere i en dansk-historie opgave? Jeg har tænkt mig at fokusere på konflikten mellem aristoteles lære og kirken i min rapport.. og fortolke hvad der ligger til grund for denne konflikt på baggrund af historiske fakta.

Jeg vil bare vide om det er en tung bog at skrive om i en dansk-historie rapport i 1.g.. eller om det er for vidtomspændede.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2009 af klotte (Slettet)

Den er fantastisk - men også svær at skrive om ....især historiedelen.

Jeg ville tage en anden


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2009 af MissRikke (Slettet)

Jeg har kun set filmen.
Og den er god , men det kræver dog at man holdet et vågent øje med hvad der sker. SÅ hvis bogen er noget lignende eller endnu sværre, ville jeg nok også vælge en anden.


Svar #3
09. april 2009 af mm :) (Slettet)

Hvorfor er historie delen svær?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. april 2009 af danielruhmann (Slettet)

For mange år siden skrev jeg min 1.års-opgave om bogen. Primært set i et historisk perspektiv. Når jeg læser opgaven igennem i dag, synes jeg selv, at niveau er lavt og dårligt skrevet... Men måske du kan bruge nogle ting som inspiration.

https://www.studieportalen.dk/Opgaver/Show.aspx?id=3152


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2009 af Exupery (Slettet)

Jeg vil give Klotte helt ret i, at det er en fantastisk bog både vurderet ud fra sprog, handling og filosofisk/historiske præg. Men den vil nok være lidt tung at arbejde med. Bogen er lang, den er fyldt med mange ordrige afsnit omkring munkeordenernes strid, og det kræver, så vidt jeg husker, også et godt blik for logisk filosofisk argumentation. Men nu vil jeg ikke skræmme dig for meget, den er utrolig spændende, og det kunne helt sikkert være interessant at arbejde med den! 


Svar #6
10. april 2009 af mm :) (Slettet)

#4 - tak for linket, jeg kan helt sikkert bruge den.

#5 - Hvad hvis jeg vælger en kapitel af bogen og fokuserer udelukkende på det? For lang tid siden læste jeg en uddrag af bogen der var på et par sider.. Så vidt jeg ved arbejdes der med mange temaer i bogen. For eksempel munkeordnerne, kærlighed mm. Hvis jeg nu vil fokusere på sammenstødet mellem Aristoteles' lære og kirkens lære, kan jeg finde den område i bogen der passer til mit emne, og dermed kun fortolke og analyser dét område?


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. april 2009 af Exupery (Slettet)

Du bliver i hvert fald nødt til at læse bogen - hele plottet (og dermed det gennemgående tema) er en strid imellem Aristoteles' og dele af kirkens lære.. Men du kan sikkert godt finde et par afsnit, der i særdeleshed sætter fokus på det.

Det er efterhånden et par måneder siden, jeg læste den, så jeg kan ikke huske alverden. Dertil læser jeg nok for meget. Men den skal læses igen!


Svar #8
11. april 2009 af mm :) (Slettet)

Ja, så længe jeg ikke behøver at redegøre for hele bogen.. Men jeg bliver nok nødt til ikke at læse bogen grundigt igennem da jeg er i et tidspres.

Jeg kender plottet idet jeg har set filmen.. med mindre filmen og bogen er meget forskellige.

tusind tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. april 2009 af Exupery (Slettet)

Det behøver du heller ikke. Bogen er jo en skønlitterær krimi, og det kan jo ikke interessere dig synderligt i skoleøjemed. Filmatiseringen er så vidt jeg husker ganske tro mod bogen (men jeg læste bogen et par år efter at have set filmen).

Held og lykke!


Skriv et svar til: "Rosens navn" - dansk-historie opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.