Matematik

bestem koordinater til vektor

10. april 2009 af s-hh (Slettet)

Jeg skal bestemme koordinaterne til vektor a.

b( -3, 1)

Jeg ved at a prik b = 2

Og at a prik b^ = -14

Dette er alt jeg er nået frem til:

(a1 * (-3)) + (a2 * 1) = 2

og

(a1 * (-1)) + (a2 * (-3)) = -14

Hvordan finder jeg koordinaterne? Håber der er nogen, der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal løse de to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
10. april 2009 af s-hh (Slettet)

ja, det var også, hvad jeg havde i tankerne, men har prøvet, og kan ikke nå frem til et resultat, der passer. hmm.., kan du give mig en formel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2009 af ibibib (Slettet)

-3a1 + a2 = 2

-a1 - 3a2 = -14

Lige store koefficienter:

-3a1 + a2 = 2

-3a1 - 9aa = -42

giver

10a2 = 44


Svar #4
10. april 2009 af s-hh (Slettet)

tusind tak ;)


Skriv et svar til: bestem koordinater til vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.