Matematik

funktioner

11. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

Under en kemisk reaktion mellem bromidioner og bromationer i en sur opløsning ændrer bromkoncentrationen sig med tiden. I en matematisk model kan bromkoncentrationen beskrives ved

f(t) = 3,00-3,00 · e-0,0116t

a) beskriv, hvilken information den matematiske model giver om bromkoncentrationens udvikling.

håber der en en der kan hjælp mig kan ikke helt finde ud af hvordan jeg skal give et fuldsgørende svar.


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. april 2009 af kieslich (Slettet)

Udregn f(0), det er startværdien. Undersøg hvad der sker når t --> ∞, hvad sker der med f(t) ? Det er slutværdien.


Svar #2
11. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

skal jeg ikke sige noget om tallene altså -0,0116 osv..


Svar #3
11. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

og hvordan undersøger jeg hvad der sker når t --> uendelig hvordan gør jeg det på cas.


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. april 2009 af kieslich (Slettet)

#3 på TIIA : I matboksen under 'Σ' findes der et 'LIM'  bare skriv t, ∞ og f(t) i de tre bokse.


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. april 2009 af kieslich (Slettet)

#2: -0,0116 udtrykker hvor hurtigt funktionen vokser. Du kan eventuelt finde væksthastigheden f '(t).

Ser man på funktionen: g(t) = 3 - f(t) er 0,0116 henfaldskonstanten for g(t), og man kan så finde halveringetiden for g(t) : T½ = ln(2)/0,0116.  Denne halveringstid er så den tid det tager før f(t) har halveret sin afstand til værdien 3.  Er det ikke ved at blive lidt for langt ude?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. april 2009 af kieslich (Slettet)

Det sidste afsnit i #5 kommer frem idet f(t) opfører sig som en eksponentiel faldende funktion, der 'falder opad' mod værdien 3.


Svar #7
11. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

okay mange tak for hjælpen :)


Svar #8
11. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

hej igen har ti-89 hvordan lavede jeg det med lim og mod uendelig ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. april 2009 af kieslich (Slettet)

'HOME': F3 + 3:LIMIT . I indtast linjen skal der stå LIMIT( 3-3*e^(-0,0116*t), t, ∞)


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.