Matematik

Areal vha. integral

13. april 2009 af Romie (Slettet)

 Hej alle.

Kan nogen fortælle mig hvordan man skal regne det røde areal i denne lille eksempel-tegning? 

På forhånd tak - og fortsat god fridag.

Vedhæftet fil: Areal.png

Svar #1
13. april 2009 af Romie (Slettet)

 Mangler måske liiige et par informationer...

Parabel: y = 9 - x^2

Linie:      y = x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2009 af ibibib (Slettet)

Beregn først skæringspunkterne x1 og x2.

x2

S (9-x2)-(x+3) dx

x1


Svar #3
13. april 2009 af Romie (Slettet)

Tak for hurtig respons! 

Hvordan beregne skæringspunkterne mener du -  aflæse på grafregneren, eller? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2009 af chrr (Slettet)

sæt y lig med hinanden og find x;

9 - x2 = x  + 3

0 = x2 + x - 6

0 = (x - 2)(x + 3)

x =  2,   x =  -3


Skriv et svar til: Areal vha. integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.