Matematik

Hjælp til ligning

14. april 2009 af movser (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med en løsning på ligningen (x-1)(x^2-4)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2009 af Suzan3 (Slettet)

du skal benytte 0-reglen. Hvis resultatet skal være nul skal enten det ene eller det andet led være lig 0.

dvs. x-1=0 eller x^2-4=0

ud fra dette kan du finde 3 x-værdier :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2009 af mulle0506 (Slettet)

Ifølge et program jeg har..

x = 2 , x = 1 , x = -2

og det passer fint med mine egne beregninger.. du kan jo blot benytte dig af nulreglen, dvs. at enten skal x - 1 = 0, eller også skal x^2 - 4 = 0.. og sidstnævnte er jo en ganske alm. andengradsligning.

håber det var hjælp nok :)


Svar #3
14. april 2009 af movser (Slettet)

ja super mange tak.. :D


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.