Matematik

Potensudvikling mat. c niveau

14. april 2009 af Eda91 (Slettet)

Opgaven lyder på, Hvor mange procent skal x vokse for at y vokser med 110%?

Jeg ved hvordan man skal gøre, men er alligevel lidt usikker. vil prøve at formulere mig korrekt. Men altså. Det jeg har et problem med er, om det hedder 1,10 eller om det hedder 1,110.

Jeg har skrevet udregningen på følgende måde:

x^a=1,110. men så er det at jeg ikke kan huske om det er  1,10 eller 1,110. For til sidst trækker man jo 1 fra og gange med 100, men ja. Håber det er til at forstå :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2009 af ibibib (Slettet)

1 + 110% = 1 + 1,1 = 2,1

xa = 2,1

px = (a√2,1-1)·100 %


Skriv et svar til: Potensudvikling mat. c niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.