Matematik

Areal af firkanter

15. april 2009 af naginea (Slettet)

Hej, jeg har meget brug for hjælp til denne opgave..

Jeg er kommet til at A= 4*(a-3)+a*(b-4)

Men så kan jeg ikke rigtig komme videre.. håber nogen vil/kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er opgaven?


Svar #2
15. april 2009 af naginea (Slettet)

Ja så også lige at den ikke ville vedhæfte den fil.. :S ved ikke hvorfor..

Vedhæftet fil:dbfgnb.doc

Svar #3
15. april 2009 af naginea (Slettet)

Sådan der


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Du skal eliminere b ud fra oplysningerne om omkredsen.

Arealet af det skraverede område er da:

A(a,b) = a*b-12.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2009 af Sara-01 (Slettet)

Du ved, at omkredsen er 100, så

100 = a + b + (b-4)+3+4+(a-4), hvorefter du isolerer b.

Så har du at A = (a*b)-(3*4), hvor du så bare sætter den værdi, du har fået b til ind i.


Svar #6
15. april 2009 af naginea (Slettet)

Ja den havde jeg også fanget.. Men mit problem ligger bl.a. i at finde b? Når jeg skal finde det som funktion af a, må jeg jo på en eller anden måde skulle finde ud af at b er noget andet..


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvad er omkredsen af figuren?


Svar #8
15. april 2009 af naginea (Slettet)

Nåå ja, det prøver jeg lige.. Tusind tak..


Skriv et svar til: Areal af firkanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.