Matematik

Fart regning

22. november 2004 af JTR (Slettet)
Er igang med et gang blækmat og Jeg skal regne 40 km/t om til m/s.
Er det bare:
40 * 1000 * 60 * 60 = 144000000 m/s??
Er lidt i tvivl omkring fart. Har vi aldrig haft noget om i timerne :S

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2004 af allan_sim

Prøv at overveje om resultatet lyder rimeligt...

Det er rigtigt, at du ganger med 1000 for at få kilometer lavet om til meter, men hvordan kommer du fra en time til et minut - og fra et minut til et sekund?

Svar #2
22. november 2004 af JTR (Slettet)

time til et minut = ganger med 60?
minut til et sekund = ganger med 60?

Det da det jeg har gjor her:
40 * 1000 * 60 * 60 = 144000000 m/s??

Men det lyder som lidt for stærk for 40 km/t

Hva med:
40 * 1000 / 60 / 60 = 277.77 m/s??

Eller:
40 / 1000 * 60 * 60 = 144 m/s??

Ny gætter jeg bare :S Men synes den nederste lyder mes fornuftig??
dno.. Hjælp lige ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2004 af frodo (Slettet)

1m/s=1 * (1/1000km)/(1/3600h)=3,6 km/h

Svar #4
22. november 2004 af JTR (Slettet)

Findes der ikke en edit knap her på forummet??
Nårh, Synes stadig det lyder som meget...
Fordi næste spørgsmål skal jeg bruge resultatet i en tabel hvor den går fra 2-20 m/s?? Jeg er lost..

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2004 af fister (Slettet)

hvad med (40*1000)/(60*60) ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2004 af allan_sim

En kilometer er lig med 1000 meter. Derfor ganger du med 1000 for at komme fra kilometer til meter.

Læg mærke til at der er divideret med timer i km/t. Derfor skal du også dividere med minutter hhv. sekunder for at få resultatet.

Da 60 minutter er lig med en time og 60 sekunder er lig med et minut, skal du dividere med 60 to gange.

Altså:

((40*1000)/60)/60 = 11,11

Svar #7
22. november 2004 af JTR (Slettet)

(40*1000)/(60*60)
40000 / 3600 = 11,11 m/s

Lyder meget mere fornuftigt...
Takker... :)

Skriv et svar til: Fart regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.