Matematik

funktion

15. april 2009 af micson (Slettet)

hey opgaven er:

a) bestem funktionens minimum: f(x) = 3x^2 - 12x + 1

b) bestem fuinktionens maksimum: g(x) = -½ x^2 - 3x + ½

problemet er sådan set at jeg ikke rigtig forstår spørgsmålene...

hvad vil det sige altså minimum og maksimum af en funktion???

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af lallenalle (Slettet)

hvilken x værdi der svarer til den største funktionsværdi.

du skal diffe dine funktioner og sætte dem = 0 og løse mht x


Svar #2
15. april 2009 af micson (Slettet)

ok tak


Svar #3
15. april 2009 af micson (Slettet)

nej jeg aner faktisk ikke hvad jeg lige helt præcis skal gøre..

kan du ikke prøve at vise mig et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) er en 'glad' parabel, så den har minimum i toppunktet.  g(x) er en 'sur'parabel, så den har maksimum i toppunktet. Du skal altså finde toppunktet for begge parabler. Har du toppunktsformlen ?


Svar #5
15. april 2009 af micson (Slettet)

nej det har jeg ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2009 af mathon

f(x) = 3x2 - 12x + 1 = 3(x-2)2 - 11

g(x) = -½ x2 - 3x + ½ = -½(x+3)2 + 5


Svar #7
15. april 2009 af micson (Slettet)

wow nu er jeg forvirret.

er der ikke nogen som har den der toppunktsformel?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2009 af kieslich (Slettet)

Toppunktet for en parabel, når f(x) = ax2 + bx + c , er ( -b/(2a), -d/(4a) ), hvor d = b2 - 4ac.


Svar #9
15. april 2009 af micson (Slettet)

SUPER så er jeg med igen tusind tak

uha jeg synes lige det så sort ud i en periode hehe tak tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. april 2009 af mathon

teori:

f(x) = ax2 + bx + c = a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))   og  a ≠ 0

(x+(b/(2a)) ≥ 0

a>0:
    f(x) =  -d/(4a)) + a(x+(b/(2a))2      har minimum for x = -(b/(2a))

a<0:
    f(x) = d/(4|a|) - |a|(x+(b/(2a))2     har maksimum for x = -(b/(2a))


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. april 2009 af mathon

f(x) = -11 + 3(x-2)2              har minimum for x = 2

g(x)  = 5 - ½(x+3)2              har maksimum for x = -3


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.