Matematik

Andengragspolynomium c niveau.

16. april 2009 af Eda91 (Slettet)

f(x) = 3x^2 - 9x+6

Udregn diskriminanten.

-Er der en der kan vise mig hvordan man finder diskriminanten? Går i stå når jeg kommer ind i ligningen :s. -Og bestem eventuelle rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget bud? Prøv at skrive så langt som til du går i stå.


Svar #2
16. april 2009 af Eda91 (Slettet)

Jamen problemet er faktisk, at jeg kender beviset der hedder:

4*a^2*x^2+4*a*b*x+4*a*c=0. Men aner ikke hvordan jeg sætter tallene ind i det bevis. Jeg skal jeg bare sætte 3 ind der hvor der står a og -9 der hvor der står b og 6 der hvor der står c?

Mit andet problem er, at når jeg så har prøvet mig frem og skal reducere det der står på vesntre side, går jeg HELT i stå. Så ja, lidt indvinklet, vi skal lave 7 af den samme opgave, så kunne bare være rart at se systemet i den første og så regne de andre ud..


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2009 af plooop (Slettet)

du behøver ikke bevise diskriminanten, blot udregne den. Den er givet ved: d=b^2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2009 af Emu90 (Slettet)

i dit tilfælde er a=3, b=-9, c=6

Du skal blot sætte det ind i formlen givet foroven:

d=-9^2-(4*3*6)=81-72=9

sådan! :)


Svar #5
16. april 2009 af Eda91 (Slettet)

TUSIND TAK! :)


Skriv et svar til: Andengragspolynomium c niveau.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.