Matematik

andengradpolynominer c niveau

16. april 2009 af Eda91 (Slettet)

Hvordan finder man diskriminanten af:

g(x)=x^2-3x+10

kan ikke rigtig finde ud af det når a er lig med x?

for jeg får det til:

g(x)=x^2-3x+10

a=x

b=3

c=10

d=b^2-4ac=

d=3^2-(4*x*10)=

d=9-40x

-kan ikke rigtig komme videre :s

det samme med denne: h(x)=8x^2+4, for hvad gør man når ikke c er oplyst, altså når c ikke er der :s?

Håber virkelig i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvorfor skulle a være lig x? Formen er jo: ax^2+bx+c=0. Her ses, at a ikke kan være lig x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2009 af Miss Lee (Slettet)

din formel til at finde deskriminaten er god nok.

g(x) = x^2 - 3x+10

d=b^2-4ac

d=(-3)^2 - 4*1*10

du skal indsæt 1 i stedet for x

og i den anden ligning hvor c ikke er oplyst så er den bare lig 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: c er oplyst. Se efter en gang til. :)


Svar #4
16. april 2009 af Eda91 (Slettet)

#3: nej det er den ikke? den hedder: h(x)=8x^2+4x


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det stod der ikke i #0. :P


Svar #6
16. april 2009 af Eda91 (Slettet)

hehe, min fejl :D..


Skriv et svar til: andengradpolynominer c niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.